Dotácie ÚV SR
 

Poučenie o postupe pri vypĺňaní elektronického

registračného formulára

1. Názov projektu: musí byť zhodný vo všetkých predkladaných dokladoch (názov by mal vystihovať druh realizovaného projektu a zároveň by mal slúžiť na jednoznačnú identifikáciu projektu).

2. Gestor programu: nevypĺňajte, systém doplní podľa zvoleného programu/podprogramu.

3. Názov žiadateľa alebo meno a priezvisko: odpísať identicky z dokladu o právnej subjektivite, t. j. stanov občianskeho združenia, výpisu z Obchodného registra, živnostenského listu, zriaďovacej listiny a pod. Je potrebné rozlišovať veľké/malé písmená, medzery, bodky, čiarky. Meno a priezvisko vypĺňa len fyzická osoba, jednotlivec (občan).

4. Adresa sídla alebo miesta podnikania alebo trvalého pobytu: odpísať identicky z dokladu o právnej subjektivite. V políčkach okres, kraj si môžete vybrať z ponuky.

5. Právna forma žiadateľa: vyberte podľa ponuky. Oprávneným žiadateľom vo všeobecnosti je iba subjekt podľa uvedenej ponuky.

6. Dátum narodenia žiadateľa: vypĺňa len fyzická osoba, jednotlivec - zadajte dátum narodenia v tvare dd.mm.RRRR.

7. IČO žiadateľa: Identifikačné číslo – vydáva Štatistický úrad.

8. Číslo registrácie: vypĺňa len žiadateľ, ktorý sa zapisuje do obchodného registra alebo obdobného registra.

9. Štatutárny orgán: uveďte meno živnostníka, konateľa spoločnosti podľa výpisu z Obchodného registra, osoby oprávnenej konať v mene občianskeho združenia podľa stanov.

10. – 13. Kontaktná osoba, email, telefón, fax: slúži na komunikáciu s ÚV SR.

14. Bankové spojenie: číslo účtu identicky odpísané z dokladu o zriadení účtu, t. j. zo zmluvy s bankou resp. z potvrdenia banky o vedení účtu. Uvádza sa len samotné číslo bez numerického kódu banky.

15. Banka (numerický kód): vyberte podľa ponuky

16. – 21. Celkový rozpočet, financovanie projektu, vlastné zdroje, iné zdroje, požadovaná dotácia: uvádzať len číselné hodnoty bez iných znakov (napr.: „€“a pod.) Zapisované číselné hodnoty uvádzajte bez medzier medzi jednotlivými číslicami. Hodnoty je potrebné uvádzať v celých eurách!

22. Miesto realizácie: musí byť zhodné vo všetkých predkladaných dokladoch.

23. Termín realizácie projektu: uveďte podľa skutočnosti v tvare dd.mm.RRRR alebo obdobie napr. jún – august 2013, termín musí byť zhodný vo všetkých predkladaných dokladoch

24. Cieľ, stručný popis a udržateľnosť projektu: stručná charakteristika, časový a vecný harmonogram, účel, prínos

25. Cieľová skupina: komu je projekt určený

26. Odborný garant projektu

Rozpočet projektu: v jednotlivých riadkoch máte možnosť vybrať si z prednastavenej ponuky výdavkov. Ak sa pri niektorej položke nachádza text “(špecifikovať)“, je potrebné bližšie konkretizovať zvolenú položku, a to vpísaním textu do políčka, ktoré sa vedľa objaví.

V časti Nahratie súborov je možné pridať ľubovoľné vlastné súbory, ktorými chce žiadateľ doplniť svoju žiadosť (text, obrázky). Táto funkcia nie je povinná.

Upozorňujeme žiadateľov o dotáciu, že na rokovanie komisie nebudú zaradené:

- neúplné žiadosti, t.j. žiadosti bez príslušných dokumentov (povinných a osobitných náležitostí) určených v zákone a vo výzve na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie pre jednotlivé programy a podprogramy,

- žiadosti, ktoré podal žiadateľ v rozpore s § 3 ods. 1 písm. a) až  l) zákona o poskytovaní dotácií,

- žiadosti, ktoré nespĺňajú podmienku minimálneho spolufinancovania.

 © aSc 2009