hlavná stránka → zobrazenie žiadosti 
Dotácie ÚV SR
2017

Zobrazenie žiadosti

žiadateľ: Integrácia Rómov Záhorie
projekt: Spájanie kultúr VII číslo: KNM-147/2017/1.3
číslo zmluvy: 261/2017 dátum schválenia: 18.8.2017
čas doručenia: 12.01.2017 08:39 program: 1.3
suma v EUR v %
celkové náklady: 11 345 100%
požadované: 10 745 95%
schválená dotácia: 6 000 53%
Komisia odporučila žiadosť na ďalšie rozhodovanie.
o žiadateľov popis projektu štruktúrovaný rozpočet komentár k rozpočtu

Upozornenie: Texty v tejto časti nesmú obsahovať žiadne identifikačné údaje žiadateľa!
(názov a sídlo žiadateľa, meno štatutára)
Spájanie kultúr VII
rómska
Usporiadanie už tradičného rómskeho hudobno tanečného fetivalu. Cieľom je snaha o zachovanie rómskych tradícií vo vzťahu k samotným Rómom a vo vzťahu k majorite je našou snahou prostredníctvom rómskej kultúry nájsť k sebe cestu.
Zámerom je spojiť majoritu a minoritu.
Istá časť majoritného obyvateľstva v súčasnosti nevníma rómsku menšinu ideálne. Chceme prostredníctvom kultúry pomôcť prekonať pretrvávajúce predsudky voči Rómom. Vsádzame na talent rómskych umelcov, ktorí vyzdvihnú pozitívne stránky etnika a návštevníci festivalu z radov vačšinového obyvateľstva budú môcť širiť túto myšlienku ďalej. Vo vzťahu k samostným rómskym návštevníkom sa snažíme priblížiť rómsku kultúru aj z iných častí Slovenska vzhľadom na heterogénnosť tejto skupiny obyvateľstva.Radi by sme naším návštevníkom poskytli zaujímavý pohľad na rómsku kultúru, ktorá sa líši nielen na základe geografickom (kultúra a tradície sa líšia v závislosti na jednotlivých krajoch Slovenska), ale aj na základe príslušnosti Rómov k jednotlivým podskupinám (Sinti, Olašskí Rómovia, Rumungri atd.)
Cieľovou skupinou sú Rómovia a majoritná časť obyvatelstva najmä z Trnavského kraja, ale na základe našich skúseností môžeme povedať, že sa nám tu schádzajú ľudia pochádzajúci aj z väčšej vzdialenosti od nášho mesta a najmä návštevníci z Českej republiky (bezprostredná blízkosť, sme hraničné mesto).Projekt bude realizovaný pre cca 500 až 1000 návštevníkov v závislosti od počasia, keďdže kapacita KD v prípade nepriaznivého počasia je obmedzená. Plánom je usporiadanie festivalu v amfiteátri, ktorý má kapacitu 2000 ľudí.
(uvedie sa mesto/obec) Holíč
(dd.mm.RRRR) od: 15.7.2017 do:
nadregionálny
Aktivity máme zamerané jednoznačne na rómsku mládež. Už na minuloročnom festivale sa prezentovala naša mládež, s ktorou pracujeme v krúžku tanca.
Dlhodobým zámerom je vybudovanie komunitného centra v našom meste, v ktorom by rozvíjala svoje umenie a talent naša mládež.Keďže na festivale budú prezentované skupiny súbory, ktoré sú už dlho etablované na kultúrnej scéne, mohli by sme ich skúsenosti využiť aj pre naše ciele.
(meno, priezvisko, titul) Mgr.Hana Trúbová Galková
2 11 345
2
600  v % 5
2 200
2 400
2 10 745

 © aSc 2005-2024