hlavná stránka → zobrazenie žiadosti 
Dotácie ÚV SR
2017

Zobrazenie žiadosti

žiadateľ: Za emancipáciu a integráciu Rómov
projekt: IV. ročník Edukačných jazzových koncertov v rómskych komunitách číslo: KNM-36/2017/1.5
číslo zmluvy: 252/2017 dátum schválenia: 7.6.2017
čas doručenia: 02.01.2017 11:11 program: 1.5
suma v EUR v %
celkové náklady: 15 240 100%
požadované: 14 478 95%
schválená dotácia: 10 000 66%
Komisia odporučila žiadosť na ďalšie rozhodovanie.
o žiadateľov popis projektu štruktúrovaný rozpočet komentár k rozpočtu

Upozornenie: Texty v tejto časti nesmú obsahovať žiadne identifikačné údaje žiadateľa!
(názov a sídlo žiadateľa, meno štatutára)
IV. ročník Edukačných jazzových koncertov v rómskych komunitách
rómska
Naším hlavným cieľom je prostredníctvom edukačných jazzových koncertov priblížiť mladým Rómom a nerómom jazzovú hudbu interaktívnou formou. Každí koncert bude jedinečný a tvoriví zapojením publika do jednotlivých prvkov hudobných žánrov. Profesionálny jazzoví rómski umelci, ktorí tradičnú rómsku hudbu prerábajú do jazzu uvedú publikum do histórie jazzu, charakteristika hudobného jazzového štýlu a naučia ich ako využiť jazzové prvky v praxi.
Profesionálny jazzoví rómski umelci, ktorí prerábajú tradičnú rómsku hudbu do jazzu a prezentujú ju na národnej a medzinárodnej úrovni na rôznych podujatiach, kde majú veľký úspech, svoje znalosti chcú odovzdať mladej novej rómskej generácii a mladým nádejným nerómskym muzikantom.
Spájaním minority a majority na edukačných jazzových koncertoch a prezentovaním interaktívnou formou tradičnej rómskej hudby chceme odbúrať bariéry medzi minoritou a majoritou a tým zlepšiť negatívny obraz minority na Slovensku.
Účastníci - publikum edukačných jazzových koncertov získajú od profesionálnych jazzových rómskych umelcov vedomosti zapojením publika priamo do jednotlivých prvkov hudobných žánrov, v oblasti histórie jazzu, charakteristické prvky jazzu, jazz v Európe, jazz na slovensku, ako implementovať jazzové prvky do tradičnej rómskej hudby, modernej hudby.
Individuálny aktívny muzikanti z publika majú možnosť´t si priamo na pódiu spolu s profesionálnymi jazzovími rómskymi umelcami.
Hlavným cieľom je vysvetliť im, že "Jazz je prostriedkom, ako vyjadriť ľudské konflikty a sny rečou citov - rečou, ktorej ľudia rozumejú". Hudbou spájať a odburávať konflikty v spoločnosti a získaním kvalitného kultúrneho zážitku odovzdávať poznatky z edukačného jazzového koncertu prostredníctvom tvorenia vlastnej hudby a multikultúrnych textov širokej verejnosti.
Nádejný mladí rómski a nerómski umelci z rómskych komunít, základných a stredných umeleckých škôl v rámci okresov Rimavská Sobota a Rožňava sa zúčastnia edukačných jazzových koncertov a interaktívnou činnosťou spolu s profesionálnymi jazzovými umelcami im bude odborne vysvetlená história jazzu, charakteristické prvky jazzu, jazz v Európe, jazz na Slovensku, ako využiť jazzové prvky v tradičnej rómskej hudbe, modernej hudbe. Spájaním odlišných skupín z rómskych komunít, umeleckých škôl, z minoritnej a majoritnej spoločnosti získame multikultúrnu mladú rómsku inteligenciu, ktorá šírením tvorením vlastnej hudby a multikultúrnych textov poznatky z edukačných jazzových koncertov od profesionálnych jazzových rómskych umelcov.
(uvedie sa mesto/obec) okresy Rimavská Sobota a Rožňava
(dd.mm.RRRR) od: 2.5.2017 do:
miestny
Získaním odborných znalosti a z edukačných jazzových koncertov a z vzdelávaného materiálu buletin z histórie jazzu,charakteristické prvky jazzu, jazz v Európe, jazz na Slovensku, ako využiť jazzové prvky v tradičnej rómskej hudbe, modernej hudbe, mladý nádejný rómsky a nerómsky muzikanti budú tieto vedomosti využívať v tvorení vlastnej hudby a multikultúrnych textov širokej verejnosti v rómskych komunitách, na základných a stredných umeleckých školách. Svojou kultúrnou činnosťou na rôznych kultúrnych podujatiach môžu šíriť vedomostné poznatky a hlavne svojim spolužiakom alebo rovesníkom zo stredných alebo stredných umeleckých škôl. Rómski jazzoví umelci budú pôsobiť, ako pozitívny vzor pre rómske komunity a ukážu im, že túžbou byť umelcom sa človek môže naučiť veľa a tým aj zlepšiť svoju životnú úroveň.
(meno, priezvisko, titul) Mgr. art Štefan Balazsovics
2 15 240
2
762  v % 5
2 762
2 0
2 14 478

 © aSc 2005-2024