hlavná stránka → zobrazenie žiadosti 
Dotácie ÚV SR

Zobrazenie žiadosti

žiadateľ: Občianske združenie "Dvere dokorán"
projekt: Radosť v srdci číslo: KNM-1369/2014/1.6
číslo zmluvy: 617/2014 dátum schválenia: 23.9.2014
čas doručenia: 04.02.2014 13:53 program: 1.6
suma v EUR v %
celkové náklady: 4 000 100%
požadované: 3 800 95%
schválená dotácia: 1 400 35%
Komisia odporučila žiadosť na ďalšie rozhodovanie.
o žiadateľov popis projektu štrukturovaný rozpočet komentár k rozpočtu

Radosť v srdci
rómska
Cieľom je založenie rómskeho folklórneho súboru Radosť v srdci. je určený pre deti a mládež nielen obce Lúčky ,ale aj pre deti okolitých miest a obcí Michalovského a sobraneckého okresu.Ide nám hlavne o zmysluplné využívanie voľného času školopoviných mladých Rómov a tak sa im venovať v oblasti rómskej kultúry je hudba , spev a tanec.
- užitočné využitie voľného času, deti sa netúlajú po uliciach, nedrogujú, nepáchajú trestnú činnosť...prevencia
- obohatenie detí o tradičnú i modernú rómsku kultúru
- oživenie života detí v našom regióne
- nácvik a zdokonaľovanie sa v rómskom tanci, hudbe a speve
Hlavným cieľom projektu je priblížiť deťom a mládeži ich rómsku kultúru, zvyky a tradície. Zmyslom projektu je dostať deti z ulice,motivovať ich ,aby našli cestu k svojim záľbám, rozvíjali svoje nadanie a naučili sa ako aktívne a zmysluplne využívať svoj voľný čas.
Deti a mládež tu žijú monotónnym životom, nemajú možnosť aby sa zapojili do voľnočasových aktivít a preto sa naše občianske združenie rozhodlo zmeniť týmto deťom život k lepšiemu.medzi členmi súboru sa budú nachádzať väčšinou deti a mládež zo sociálne znevýhodneného prostredia a neraz žijú aj na hranici životného minima. Z týchto dôvodov si členovia súboru nebudú môcť sami zabezpečiť potrebný priestor na nacvičovanie, ktorý si budú musieť prenajať, potrebné kroje a tanečné doplnky, technické zabezpečenie- vlastný audio prehrávač, reproduktory, zosilňovač mixážny pult mikrofóny, ktoré budú potrebovať pri nacvičovaní ,ale aj vystupovaní, fotoaparát na zaznamenavanie aktivít na rôznych vystúpeniach. Faktor ,ktorý by mohol mať vplyv na fungovanie súboru je tiež ochota choreografov pracovať s tanečným súborom zadarmo. Riešením motivácie choreografa by mohol byť honorár. ktorý dostane na základe dohody o vykonaní práce abude so súborom pracovať počas celej dĺžky projektu.
Celkový počet členov súboru 12
Z toho chlapci (6 členov)-vo veku 6-18 rokov
dievčatá 9 6 členov)- vo veku 6-18 rokov
(uvedie sa mesto/obec) Lúčky
(dd.mm.RRRR) od: 1.6.2014 do: 31.12.2014
miestny
folklórny súbor bude pravidelne vystupovať na kultúrnych podujatiach v našej obci- Folklórne slávnosti, Vitaj Mikuláš a vrcholným vystúpenie bude na rómskom festivale Romani čercheňa. zadovážením tradičných rómskych krojov by sa mohol súbor prezentovať aj na regionálnej i ceštátnej úrovni.Zakúpené kroje, audi prehrávač , aparatúra a fotoaparát, ktoré si zadováži súbor vďaka tomuto projektu sa i po skončení naďalej budú využívať v prospech rómskeho folklórneho súboru Radosť v srdci, aby slúžili pri nacvičovaní a prezentácii súboru počas nasledujúcich rokov i pre nových členov súboru.Činnosť súboru po vyčerpaní fin. prostriedkov bude i naďalej pokračovať pravidelnou činnosťou a vystúpeniami v obci,okrese, regióne a po celom Slovensku.
(meno, priezvisko, titul) Mgr. Zdenka Joniová
2 4 000
2
200  v % 5
2 100
2 100
2 3 800

 © aSc 2005-2024