hlavná stránka → zobrazenie žiadosti 
Dotácie ÚV SR

Zobrazenie žiadosti

žiadateľ: Glória, spolok maďarských duchovných na Slovensku
projekt: Týždenník REMÉNY číslo: KNM-1297/2012/1.4.1
číslo zmluvy: 1702/2012 dátum schválenia: 10.10.2012
čas doručenia: 17.02.2012 12:23 program: 1.4.1
suma v EUR v %
celkové náklady: 54 750 100%
požadované: 36 150 66%
schválená dotácia: 10 000 18%
Komisia neodporučila žiadosť na ďalšie rozhodovanie.
o žiadateľov popis projektu štrukturovaný rozpočet komentár k rozpočtu

Názov projektu Týždenník REMÉNY
Cieľom projektu je vydávanie maďarského katolíckeho týždenníka Remény, ktorý je jediným takýmto týždenníkom na Slovensku, a ktorý sa okrem dianí v spoločnosti maďarských veriacích sa aktívne zaoberá aj kultúrou maďarskej menšiny. Náboženský život totiž úzko súvisí s kultúrou.
Cieľom katolíckeho týždenníka Remény nie je len prinášanie objektívnych správ o dianí v Cirkvi, ale aj duchovná formácia našich čitateľov, ponuka ukazovateľa správnej cesty, resp. prípadná konkrétna pomoc, usmernenie. Týždenník Remény nechce byť iba zdrojom, ktorý vydáva správy, ale chce pokúknuť taký duchovný pokrm – to vyjadruje aj samotné meno týždenníka (Remény-Nádej) – ktorý z týždňa na týždeň, vzbuduje v čitateľoch iskierku nádeje, ktorá v spolupráci s nádejou a láskou vie pozmeniť nás ľudský svet.
Na pomenovanie smelého a vznešeného ideálu je v dnešnej dobe veľký dopyt, vo svete postavenom na konzumný spôsob života, keď si je človek navzájom nie blížnym, ale skôr sokom.
Týždenník Remény vyzdvihuje dôležiť duchovného života jedinca a odsudzuje ľudský egoizmus a jeho neblahý dopad na spoločnosť.

Nemalým cieľom týždenníka je využívať všetky možné poctivé spôsoby apoštolátu tlače v oblasti šírenia evanjelia. Veríme, že v Božích plánoch dôležitým prostriedkom je náš katolícky týždenník a dúfame, že žiska čoraz viac čitateľov, lebo jeho obsah je postavený na pevnej skale a nie na piesku.
každý veriaci patriaci k maďarskej národnostnej menšine
(uvedie sa mesto/obec) Slovensko
(dd.mm.RRRR) od: 1.1.2012 do: 31.12.2012
celoslovenský
Týždenník Remény je jediným katolíckym týždenníkom maďarských katolíkov na Slovensku, ktorý vychádza periodicky od Kvetnej nedele roku 1990. Už viac ako 20 rokov s vytrvalou pravideľnosťou a precíznosťou ako aj ustavičným modernizovaním designu slúži tu žijúcim maďarským kresťanom využívajúc najmodernejšie publicistické prostriedky evanjelizácie na poli písanej tlače. Vďaka tohto projektu veríme, že naďalej môžeme pokračovať v našej práci, naďalej môžeme slúžiť a šíriť maďarskú kultúru, aj statočný kresťanský život.
(meno, priezvisko, titul) Herdics György, PaedDr., ThLic., titulárny opát, dekan
Celkový rozpočet 54 750
Vlastné zdroje financovania projektu 18 600
Iné zdroje financovania projektu 0
Požadovaná dotácia 36 150

 © aSc 2005-2024