hlavná stránka → zobrazenie žiadosti 
Dotácie ÚV SR

Zobrazenie žiadosti

žiadateľ: Mesto Šamorín
projekt: Festival Pomlé - Festival tradičnej kultúry číslo: KNM-350/2012/1.1.1
číslo zmluvy: 653/2012 dátum schválenia: 2.10.2012
čas doručenia: 14.02.2012 09:34 program: 1.1.1
suma v EUR v %
celkové náklady: 15 200 100%
požadované: 11 920 78%
schválená dotácia: 3 000 20%
Komisia odporučila žiadosť na ďalšie rozhodovanie.
o žiadateľov popis projektu štrukturovaný rozpočet komentár k rozpočtu

Názov projektu Festival Pomlé - Festival tradičnej kultúry
Dlhodobým zámerom projektu je vytvoriť priestor na prezentáciu bohatosti tradičnej ľudovej kultúry, ľudovej hudby, spevu, tanca, rozprávania, slovesného umenia, gastronómie a ďalších segmentov tradičnej materiálnej kultúry. Zámerom je ukázať širokej verejnosti (obyvatelia Šamorína a okolia i okolitých regiónov) bohatosť, jedinečnosť a hĺbku tradičnej kultúry a tým prispieť k rozvoju estetického cítenia, náročnosti v oblasti spotreby kultúry ako nehmotného produktu v okruhu cieľovej skupiny. Primárnu cieľovú skupinu projektu preto tvoria deti a mladí ľudia.

Cieľom projektu je realizácia dvojdňového regionálneho festivalu so zameraním na tradičnú ľudovú kultúru (tanec, hudba, remeslá).
Prvý ročník Festivalu Pomlé sa uskutočnil v roku 2010, 14-15. septembra a napriek tomu, že bol prvým, a poskytol kvalitný a náročný festivalový program, návštevnosť bola nad očakávania organizátorov: 2000 návštevníkov. V roku 2011 už festival navštívilo 3000 ľudí, čo svädčí o mimoriadnom záujme o festival.
Festival Pomlé nie je tradičným obecným festivalom, ktorý v snahe zabávať a obslúžiť čím širšiu verejnosť ponúka populárny, ľahko stráviteľný program. Je to v tomto regióne jedinečný, interaktívny festival budovaný na idei sprístupnenia, prezentácie a absorbcie tradičnej kultúry. Aj festivalový program je stavaný na prezentácii rôznorodosti a podobnosti, jedinečnosti a vzájomnosti kultúry regiónov popri Šamorína.
Obnovené amfiteátrum uprostred mestského parku Pomlé je ideálnym miestom pre organizovanie exteriérových kultúrnych podujatí.
Program festivalu je viacpólový. Je rozdelený podľa miesta aktivity a cieľovej skupiny ( napr. Rozprávková lúka - Meserét je miestom pre deti, kde sa konajú celý deň malé koncerty, remeselnícke zamestnania a trh tradičných remesiel).
Primárna cieľová skupina: deti a mladí ľudia
Sekundárna cieľová skupina: široká verejnosť zo Šamorína a okolia a priľahlých regiónov
(uvedie sa mesto/obec) Šamorín
(dd.mm.RRRR) od: 1.1.2012 do: 31.10.2012
regionálny
Ide o 3. ročník festivalu. Rastúci počet obecenstva (3000) je dôkazom toho, že festival je veľmi obľúbený a očakávaný v kruhu obyvateľov regiónu. Podobný festival stavaný výlučne na tradičnú kultúru v našom okolí nie je. Preto považujeme za veľmi dôležité, aby sa festival každoročne uskutočnil. Fundraising vykonávame celoročne, tak predpokladáme, že sa nám podarí zabezpečiť jeho finančné pozadie.
(meno, priezvisko, titul) Myrtil Nagy, Mgr.
Celkový rozpočet 15 200
Vlastné zdroje financovania projektu 3 280
Iné zdroje financovania projektu 0
Požadovaná dotácia 11 920

 © aSc 2005-2024